torsdag 1 juli 2010

vecka 35 i dag.

ojoj...
Gud vad tiden går fort! i dag går ja in i vecka 35. Känner mig mer eller mindre trött och utsliten,
Jag har börjat fått lite smått ont i huvudet om dagarna men det kanske beror på värmen.
Det känns värkligen att man har fullt upp, man får springa och jaga Julia hela tiden nu när man är ute. Det ska bli skönt när älskling har semester om 1vecka så vi kan hjälpas åt.
I övrigt mår ja bra och tur är väl det. Den lilla krabbaten rör sig för fullt och har en del hicka i mellamåt. hihi. Nästa vecka är det mvc och då är det väl dags att kolla om den har lagt sig med huvudet neråt. Vi har 2 st namnförslag som vi pratat om så vi får väl se vilket det blir, och vilket som passar. Nu är det inte lång tid kvar, tänk om den lille bestämt sig för att komma 1-2 veckor tidigare, då är den snart här vår efterlängtade knodd. HELT OTROLIGT.
nedräkning pågår ...
Bebisens utveckling

Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig anfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

Inga kommentarer: